Opskrifter

Gule ærter, flæsk og medisterpølse

Fredag, 25. november 2011af Redaktion
Engang imellem har man bare lyst til en klassisk ret. Gule ærter med flæsk og medister smager godt og kan for nogen være et yderst nostalgisk måltid.

Ingredienser til gule ærter, flæsk og medister

Skal du lave andet end gule ærter? Få tjek på al julemaden her...

(Guleærter, flæsk og medister til 4-5 pers.)
1 døgn + 30 min. + 3 timer

½ kg svinekød (bryst eller lign.)
½ kg medisterpølse
Laurbær, timian, porre og løg til suppe
300 g flækkede gule ærter
1 liter vand
2 løg
4 kviste timian
1 porre
2 gulerødder
2 persillerødder
300 g kartofler
Salt og peber

Tilbehør til guleærter
Groft rugbrød
Sennep
Syltede rødbeder

Guleærter, flæsk og medister - sådan gør du

Dæk svinekødet med salt og stil det koldt 1 døgn. Børst saltet af, skyl kødet og kog det ved svag varme med urterne til suppen i 1½ time. De sidste 10 min. koges pølsen med. Den kan efterfølgende steges eller serveres kogt. Tag kødet op og skum suppen. Kog ærterne i vand med timian i 1 time. Rens og skær grønsager i mindre stykker og kog dem møre i 1 liter af kødsuppen i 10 min. Kom de kogte gule ærter ved og kog, til det er jævnet. Tilsæt evt. mere suppe, så det ikke bliver for fast. Smag til med salt og peber og anret med kød, pølse og tilbehør.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Rullepølse
Andeconfit
Indbagte svampefarspakker med appelsinsovsx