Opskrifter

Hannes julekage

Fredag, 9. december 2011af Redaktion
En rig kage med masser af fyld og uden smør. Den holder sig godt, når den ligger køligt indpakket

150 g tørrede dadler
200 g tørrede, men alligevel bløde abrikoser
100 g grønne og røde cocktailbær
100 g paranødder
200 g hasselnøddekerner
125 g mel
4 æg
175 g sukker

Halver dadlerne og udsten dem. Klip abrikoserne i strimler. Alt andet fyld skal være helt. Hæld det hele op i en skål og bland det meget grundigt med melet. Pisk æg og sukker godt og luftigt. Hæld mel og frugtblandingen i æggene og bland det yderst grundigt.
Læg fugtigt bagepapir i en sandkageform på 2 l. Hæld dejen i formen. Bag kagen på næstnederste rille 45-50 min. ved 200°. Stik i kagen med en strikkepind, den skal komme op uden rester af dej. Det sidste kvarter skal kagen dækkes med folie, så den ikke bliver for mørk. Tag kagen ud af formen, når den er kølet lidt af, og lad den blive helt kold på bagerist.
Kagen skæres i skiver, og skal det være rigtigt, smøres skiverne med et tyndt lag smør.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

FESTLIGE KAGER OG DESSERTER

Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose.
Køb pennen i shoppen for 199 kr.

Find flere opskrifter her...
Lussekatte (eller luciabrød)
Julekage med appelsinremonce
Sprøde hjerter

Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...

Gå ikke glip af årets julekalender - præmier for over 75.000 kr.






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop