Opskrifter

Heltstegt kylling med citron og ovnstegte grønsager

Mandag, 17. oktober 2011af Redaktion
Selv om børn ikke altid er vilde med de ovnstegte grønsager, så giver de smag til kødet, og så kommer de i øvrigt selv til at smage helt forrygende af skysovsen fra kyllingen

(4 pers.)

1 usprøjtet citron skåret i både
1 hel, stor kylling
3 spsk. olivenolie
2 løg i kvarte
2 gulerødder i tykke skiver
500 g vaskede, små, kartofler i halve
250 g cherrytomater
4 timiankviste
1 spsk. fennikelfrø
Salt og peber

Tilbehør
Yoghurt krydderurtedressing
og grøn salat

Kom 4 både citron ind i kyllingen, der gnides med olie, salt og peber og stilles i ovnen ved 250° i 15 min., til overfladen er gylden. Så skrues ned til 170°, og resten lægges rundt om kyllingen, der dryppes med lidt mere olie, og det steger i ca. 1-1½ time, til et tjek ved benet viser, at den er helt gennemstegt og mør. Server med yoghurt krydderurtedressing og grøn salat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...


Kyllingelår


Piraternes kyllinge-
salat


Kylling med klistrede
gulerødder










Godt redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop