Opskrifter

Italienske kødboller i tomatsovs

Torsdag, 5. november 2015af Helle Brønnum Carlsen.Foto: Carina Krüger
Server de klassiske italienske kødboller af oksekød i en smagfuld tomatsovs. Det er lige til at drømme sig til støvlelandet.

Opskriften er til 4 personer.

1 t
4 personer
Kødboller i tomatsovs
100 g daggammelt brød uden skorpe
2 spsk. mælk
500 g hakket oksekød
½ fed hvidløg
1 spsk. persille
1 æg
40 g parmesanost + ekstra til servering
4 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 ds. flåede, hakkede tomater
Salt og peber
1 tsk. sukker
1 nip chili
1 lille bdt. frisk basilikum
250 g friske dadeltomater
1 spsk. hvedemel

Sådan laver du italienske kødboller i tomatsovs

  1. Læg brødkrummen i blød i lidt mælk.
  2. Rør det grundigt sammen med farsen, hakket løg, fintrevet hvidløg, hakket persille, æg og fintrevet parmesan.
  3. Tril farsen til små boller og drys med lidt hvedemel.
  4. Bag dem i ovnen ved 200º i 20 min. Varm olien op i en gryde, pil og hak hvidløg og sautér i olien.
  5. Tilsæt tomater og lad det simre i 20 min.
  6. Smag til med salt, peber, sukker og chili og lad det simre yderligere 10 min.
  7. Anret sovsen i en skål og sæt de varme kødboller på pind med halve tomater og friske basilikumblade.
  8. Drys med lidt mere parmesan.