Opskrifter

Kanelis med knas

Søndag, 21. december 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Har du lyst til et alternativ til den klassiske risalamande-dessert juleaften, er her et godt bud

Opskrift på kanelis med knas

(4 pers.)

3 æggeblommer
3 spsk. sukker
½ vaniljestang
2½ dl sødmælk
evt. 1 hel mandel
50 g mandler
25 g havregryn
2 spsk. honning
1½ spsk. kanel
2 appelsiner
2 dl piskefløde

Sådan gør du

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen. Bring sødmælken i kog. Hæld den over æggesnapsen og kom det hele tilbage i gryden under omrøring. Bring det til 85º, sluk og afkøl straks i isvand. Rør i isen hver halve time under indfrysning eller kør den på ismaskine. Når den er softice-blød, kommes den i en form og fryses næsten færdig.

Rist de usmuttede halve mandler på en tør pande sammen med havregryn og tilsæt honning og kanel. Rør mandelgrynene i isen og frys videre. Kugl isen op i portionsglas, del appelsinerne i både og pil evt. skindet af. Pisk fløden til skum og anret isen med appelsin og flødeskum, der drysses med kanel.

Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!