Opskrifter

Karrykoteletter med knasende kartofler

Fredag, 19. april 2013af Redaktion
Lækker og spændende ret, der både kan gå til hverdagsmad og weekend.

Ingredienser til karrykoteletter med knasende kartofler

(4 pers.)

75 g currypaste, f.eks. Massamam Thai
1¼ dl kokosmælk
4 spsk. kokosmel
100 g usaltede jordnødder
4 svinekoteletter
½ tsk. knuste korianderfrø
1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. nigellafrø
3 spsk. olivenolie
1 kg kartofler til mos
Salt og peber

Tilbehør
Frisk koriander
og tyk yoghurt

Fremgangsmåde

Rist kokosmelet på en pande og bland halvdelen af det med kokosmælk og currypasta. Rist og hak jordnødderne og kom dem i blandingen, gem evt. lidt til pynt. Smør koteletterne godt ind i massen og lad dem marinere på køl i 1-3 timer.

Rist koriander, nigella og fennikel i olien. Skræl kartoflerne, skær dem i store tern og forkog dem i 3 min. Hæld vandet fra. Vend dem i olien med krydderier, salt og peber. Sæt kartoflerne i ovnen ved 200º i 30-40 min., vend dem et par gange undervejs. Når de er gyldne og sprøde, drysses med resten af kokosmelet.

Steg koteletterne, mens kartoflerne er i ovnen. Steg dem på en meget varm pande ca. 4 min. på hver side. Læg dem i et ovnfast fad og lad dem få ca. 5 min. i ovnen sammen med kartoflerne, så alt er rygende varmt ved servering.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Kotelet med kartoffelsalat
Kalvekoteletter med gratinerede svampe

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop