Opskrifter

Kartoffelpizza med grøn salat til

Søndag, 30. august 2015af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Kartoffelpizza er en lækker version med grøntsager i stedet for den traditionelle med kød. Her får du en skøn opskrift på kartoffelpizza - serveret med frisk grøn salat til.

Opskrift på kartoffelpizza med grøn salat til

(2 pers.)
10 g gær
2 dl vand
1 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
200 g durummel
Ca. 100 g hvedemel
6 nye kartofler
2 kviste rosmarin
1 kugle mozzarella
Salt og peber
Lidt olivenolie

Prøv også: Kartoffelpizza med chorizo

Sådan laver du kartoffelpizza med grøn salat til

Rør gæren ud i vandet, rør olie, salt og durum i.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen slipper skålen.

Ælt dejen ca. 200 tag og lad den hæve i 2 timer.

Slå dejen ned, del den i to og udrul to store cirkler.

Læg dem på bagepapir.

Tænd for ovnen på 230º varmluft og sæt 2 plader i ovnen.

Skrub kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

Smør dejcirklerne med lidt olie og læg kartoflerne på.

Dryp lidt olie over, drys med salt, peber og rosmarin.

Skær osten i tynde skriver og fordel over pizzaerne.

Træk dem over på de varme plader og bag dem ca. 10-15 min., til kartoflerne er lysebrune.

Servér den færdige kartoffelpizza med grøn salat.

Prøv også: Kartoffelpizza med blå ost og revet ost