Opskrifter

Klassisk dansk tatar

Torsdag, 1. august 2013af Redaktion
Råt kød og rå æg... Det lyder farligt, men det er ikke desto mindre kommet på mode igen. Bruger du helt friskt kød af bedste kvalitet, behøver du ikke være nervøs

Ingredienser til klassisk dansk tatar

(2 pers.)
250 g hakket okseinderlår eller oksemørbrad (helt friskhakket)
2 cm frisk peberrod
1 skalotteløg
2 skiver rugbrød
20 g smør
2 æggeblommer
2 spsk. kapers
2 spsk. pickles

Fremgangsmåde til klassisk dansk tatar

Riv peberroden groft eller høvl den med en kartoffelskræller. Pil løget og skær det i tynde ringe. Smør rugbrødet med smør og fordel kødet herpå. Anret æggeblommerne i midten i en lille fordybning. Æggeblommerne holdes inde med et par af de største løgringe. Anret revet peberrod, kapers og pickles rundt om.

Husk at æggeblommen naturligvis IKKE må serveres i skallen...


Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Laksetatar med grønt
Fad med solskinsgrønsager


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop