Opskrifter

Krydret landand

Mandag, 7. november 2011af Redaktion
Denne krydret landand er en dejlig måde at tilberede and til mortensaften. Prøv også de stegte æbler

Opskrift på krydret landand

(4-5 pers.)

1 stor landand på godt 3 kg
1½ dl krydderblanding
2 usprøjtede citroner
2 usprøjtede appelsiner
2 mellemstore løg
Peber

Gnid den istandgjorte and med krydderblandingen både udvendigt og indvendigt (se opskrift andetsteds på siden). Kom kvarte citroner, appelsiner og pillede kvarte løg i anden og drys med peber. Kom 1½ dl vand i bunden af fadet. Sæt anden i ovnen ved 125° i 3 timer (undervejs dryppes lidt stegesky over). Skru så op til 210° i 30-45 min. og tjek, om anden er gennemstegt. Server med tilbehør.

Stegte æbler

(4-5 pers.)

4-5 store eller 8-10 små æbler
3 spsk. mørk farin eller muscovado sukker
1 dl rosiner
1 dl tørrede tranebær
8 hakkede, tørrede abrikoser
1 tsk. stødt kanel
Lidt revet muskatnød

Fjern kernehusene med en udstikker, så der dannes et hult rør i hvert æble. Bland sukker med rosiner, tranebær, abrikoser og krydderier. Kommes i æblerne og sættes i ovnfast fad. Sæt dem ind til anden de sidste 20 min. af 125° og så i 10 min. ved 210°. De vil eksplodere og mose ud - det er meningen.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Et bud på menuen til Mortensaften...


Krydderblanding til
and


Kartoffeltilbehør


Landlig chokolade-
budding

DAMP DINE RÅVARER

Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen for 249 kr.

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop