Opskrifter

Krydret medister og julesalat

Fredag, 6. december 2013af Redaktion
Medisterpølsen er krydret spændende og får selskab af en lækker julesalat med figner og nødder

Ingredienser til krydret medister

(4 pers.)

600 g nakkekam uden svær
200 g brystflæsk
2 skalotteløg
1 spsk. groft havsalt
1 tsk. chiliflager
2 tsk. paprika
2 tsk. hele fennikelfrø
2 fed hvidløg
1 dl hvidvin
2 m svinetarm

Fremgangsmåde til krydret medister

Hak kødet groft én gang på kødhakkeren sammen med flæsk og de pillede løg. Stød salt, chiliflager, paprika, fennikelfrø og hvidløg i en morter og rør det i farsen sammen med vinen. Kom det i pølsestopperen eller i køkkenmaskinen med påsat pølsehorn og stop ca. 12 små medisterpølser. Bring en gryde vand i kog. Læg pølserne i det kogende vand og sluk. Lad dem trække 1-2 min., til de lige får facon og bliver lidt faste. Steg pølserne på en pande ca. 4-5 min. på hver side, til de er gennemstegte. Servér med julesalat.

Ingredienser til julesalat med figner og nødder

(4 pers.)

6 figner
1 dl flydende honning
2 spsk. balsamicoeddike
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
50 g hasselnødder
2 julesalater
½ iceberg salat

Tilbehør
Tomatsalsa og groft brød

Fremgangsmåde til julesalat med figner og nødder

Skær fignerne i halve eller kvarte, som du synes. Læg dem i et ovnfast fad og hæld en blanding af honning, balsamico, olie, salt og peber over. Stil dem i ovnen ved 220º i 6-8 min. Rist nødderne let i ovnen. Skyl salaterne, snit dem og anret dem som bund. Læg de lune figner på salaten og drys med nødderne. Servér salaten til pølserne sammen med en god tomatsalsa og groft brød.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Andepostej
Medister med sennepsmarinerede kartofler

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop

Juleklassikere