Opskrifter

Laks med kål og dild

Fredag, 7. april 2017af opskrift: Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger opskrift: Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger
Denne opskrift med laks er en dejlig let ret der emmer af friske farver og smager af forår.
(4 pers.)

Det skal du bruge til laks med kål og dild:

800 g laks el. ørredfilet med skind 2 usprøjtede citroner 1 spidskål 50 g smør 1 bdt. dild 1 bdt. forårsløg 1 dl piskefløde Salt og peber Tilbehør: Groft brød Prøv også: Laks med avocadosalat

Sådan laver du retten

Skær fisken i fire lige store stykker. Drys med salt, peber, citronsaft og -skal og stil det koldt. Del spidskålen i store blade. Damp de hele blade i 2 min. Kom smør på en stor pande og steg fisken 3 min. på skindsiden og 1 min. på kødsiden. Læg dem i et ovnfast fad og stil det i ovnen i 5 min. ved 220°, til de netop er gennemstegte. Pluk dilden i små totter. Rens forårsløgene og skær dem i ringe. Vend forårsløg, de store kålblade og fløden sammen på en varm pande. Smag til med salt, peber, citronskal og-saft og anret fisken med dampet kål, dild, flødecreme og giv groft brød til. Prøv også: Rodfrugtsuppe med torsk