Opskrifter

Lammesalat med korender

Tirsdag, 8. april 2014af Redaktion
Lækkert lam til påske

Ingredienser til lammesalat med korender

(4-6 pers.)

1 lammebov
1 spsk. olivenolie
Salt og peber

Tilbehør
3-4 fed hvidløg
1 rødløg
2 spsk. korender

Dressing
4 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
½ tsk. sukker
Salt og peber

Pynt
Salatblade
Kapersbær

Tilbehør
Groft brød

Fremgangsmåde til lammesalat med korender

Gnid boven med olie, salt og peber og læg den i en bradepande. Sæt den i ovnen ved 90° og lad den passe sig selv i ca. 3 timer, til et kødtermometer i den tykkeste muskel viser 80°. Tag boven ud og læg folie over, til den skal bruges.

Pil hvidløgene og giv dem et opkog. Hak dem groft. Pil og hak rødløget. Bland hvidløg, rødløg og korender.

Træk benene ud af kødet og riv kødet i strimler med en gaffel, der må hverken være fedt eller sener ved. Top kødet op på et fad med salatblade og giv det salt og peber. Drys hvidløg, rødløg og kapers over og pynt med kapersbær. Pisk dressingen sammen og dryp den over. Spis groft brød til.

Kødet skal være så mørt, at det kan rives fra hinanden ligesom pulled pork. Salaten kan spises lun eller kold.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Lammekølle a la Provence
Lam i dild

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop