Opskrifter

Langtidsbraiseret svinekam

Fredag, 26. marts 2010af Redaktion
Serveret med bagte rodfrugter

(4 pers.)
20 min. + 3½ time i ovnen

800 g nakkekam uden svær
½ l æblemost
Salt og peber
Lidt smør
300 g jordskokker
300 g selleri
Olivenolie
Hakket persille

Tilbehør
Brød el. ris


Skær nakkekammen i 4 tykke skiver. Drys med salt og peber og brun dem godt i lidt smør og olie på en pande. Læg dem i et ovnfast fad og hæld æblemost over. Sæt dem i ovnen ved 150° i 31/2 time. Skræl jordskokker og selleri og skær i store, grove tern. Vend dem i salt, peber og olivenolie og stil dem i ovnen i 1½ time ved 100°. Lige til sidst, når kødet er taget ud, kan der skrues op, så grønsagerne får lidt brun overflade. Drys med persille

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv flere lækre retter...
Svinebryst med æbler og blomkål
Braiserede svinekæber med persillerødder
Svinekoteletter med blomkålsris og karry