Opskrifter

Langtidsstegt svineskank

Mandag, 2. maj 2011af Redaktion
Fyldig middag til 6-8 personer

(6-8 pers.)

2½ kg svineskank af forparti med benet fjernet, stegen snøret og fedtkanten ridset
2 tsk. friskhakket timian
1 tsk. fennikelfrø
1 spsk. olivenolie
Salt og peber

Chutney
1 spsk. olivenolie
2 løg, hakket fint
1 rød chili uden kerner, hakket fint
4 spiseæbler
4 spsk. æblecidereddike
4 spsk. sukker
1 kvist timian

Tilbehør
Salat af iceberg, snittede asparges, avocado, saltede mandler
Groft brød eller flutes

Snør stegen og læg den i et ovnfast fad, rids den grundigt i skindet og bland timian, salt, peber og fennikelfrø til en masse, der gnides i skindets riller. Brun stegen ved 240° i 30 min. Tag stegen ud, dæk med alufolie og stil den tilbage ved 120° i 5 timer. Lav så chutney ved at småkoge løg og chili i olien i en pande i 5 min., til de er bløde. Tilsæt æbletern, eddike og sukker samt ½ dl vand. Læg låg på og småkog i 20 min. Mos det igennem til en grov masse og kom timianblade ved. Alt dette kan man lave 2 dage før servering. Lav salat og sæt ovnen på 240° og giv stegen 30 min. ekstra, så skindet bliver sprødt.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

FLOT FORÅRSFARVET SKÅL

Lille sød skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker i. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop

Find flere opskrifter her...
Sennepspaneret lammebryst
Braiseret oksekød i gryde
Skinke med spidskålssalat




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop