Opskrifter

Lasagne med parmaskinke og spinat

Onsdag, 8. februar 2017af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Denne lasagne er simpelthen så lækker, at man slet ikke savner kødet. Lagsagnen har nemlig så meget god smag fra parmaskinken, den lyse sovs og spinaten.
(4 pers.)

Det skal du bruge til lasagne med parmaskinke og spinat:

2 spsk. smør 3 spsk. hvedemel 5 dl mælk 1 ds. koncentreret tomatpuré (140 g) 1 fed hvidløg 1 tsk. tørret timian 500 g optøet helbladet spinat 100 g parmaskinke 200 g friske lasagneplader 150 g revet mozzarella Tilbehør: En skål grøn salat Prøv også: Åben lasagne med kyllingeragout

Sådan laver du lasagnen

Lav en opbagning af smør og mel. Spæd med mælken og kog saucen op under piskning. Pisk tomatpuré, presset hvidløg og timian i saucen og lad den koge sagte i 5 min. Lad spinaten dryppe af i en sigte og pres vandet let ud af den. Skær parmaskinken i strimler. Læg lag af skiftevis lasagneplader, sauce, spinat, skinke og mozzarella i et ovnfast fad. Gem lidt sauce og mozzarella til toppen. Dæk fadet med stanniol og bag lasagnen ved 200° i 30 min. Fjern stanniolen og bag lasagnen i endnu 15 min., til den er sprød på toppen, og lasagnepladerne er møre. Servér lasagnen med salat. Prøv også: Italiensk hverdagstærte