Opskrifter

Letsprængt oksebryst, stuvet spidskål og peberrodssauce

Fredag, 28. juni 2013af Redaktion
Kødet er skønt med spidskål, peberrodssauce og kartofler

Ingredienser til letsprængt oksebryst

(4-6 pers.)

1½ kg oksebryst uden ben

Saltlage
2 l koldt vand
160 g groft salt
40 g sukker

Kogelage
2 løg
6 peberkorn

Suppevisk
Persille
Timian
Laurbærblade

Fremgangsmåde til letsprængt oksebryst

Kogelage: Kog vandet op med salt og sukker. Skum lagen og lad den blive helt kold. Læg kødet i lagen og læg pres på, så det holdes dækket. Stil det koldt 1½-2 døgn. Skyl kødet og læg det i en gryde. Hæld vand ved, så det er dækket, og tilsæt pillede løg, peberkorn og suppevisk. Lad kødet småkoge under låg ca. 2½ time, til det er mørt, prøv med en kødnål.


Ingredienser til stuvet spidskål

(4 pers.)

Ca. ¾ kg spidskål
30 g smør
3 spsk. mel
2 dl kogevand fra kålen
2-3 dl mælk eller fløde
Salt og peber
Muskat
Hakket persille

Fremgangsmåde til stuvet spidskål

Træk de yderste blade af kålen og del den i både. Kog dem i letsaltet vand 12-15 min. og hæld kålen i en sigte, gem 2 dl kogevand. Smelt smørret og rør melet i. Spæd under piskning med kogevandet samt mælk eller fløde. Lad stuvningen småkoge 5 min., så melsmagen forsvinder. Snit kålen fint og bland den i stuvningen. Smag den til med salt, peber og muskat.


Ingredienser til peberrodssauce

25 g smør
3 spsk. mel
3 dl suppe fra kødet
2 dl fløde
Ca. 3 spsk. frisk­revet peberrod

Fremgangsmåde til peberrodssauce

Smelt smørret og rør melet i. Spæd med suppe og fløde under piskning. Lad saucen småkoge 4-5 min. Tag gryden fra varmen og rør peberrod i. Smag den til med salt og peber.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Stegeben med kold kartoffelsalat
Grillet urtebøf med saltbagte kartofler


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop