Opskrifter

Løgsuppe med gratineret brød

Søndag, 8. januar 2017af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
En rigtig løgsuppe kræver brød og godt med ost! Her får du opskriften på en klassisk fransk ret.
(4 pers.)

Det skal du bruge til løgsuppe med gratineret brød:

800 g løg 35 g smør 4 kviste timian 2 laurbærblade 2 dl IPA-øl 1 l grøntsagsbouillon Salt og peber 4 skiver tykt landbrød 100 g emmentaler Pynt: 4 stilke bredbladet persille Prøv også: Løgsuppe med ostelåg

Sådan laver du løgsuppe

Skær løgene i skiver. Sautér dem forsigtigt i smørret med timian og laurbærblade. Når de begynder at brune let, tilsættes øllet. Overhæld det hele med bouillon og kog det igennem i 5 min. Smag til med salt og peber. Rist brødet og riv osten over. Gratinér brødene under grillen i 5 min. Læg en skive i hver skål med suppe, pynt med persilleblade og servér suppen rygende varm. Prøv også: Oksehalesuppe