Opskrifter

Løgsuppe med ostebrød

Lørdag, 28. februar 2009af Redaktion
(2 pers.)5 slags løg efter eget valg (f.eks. zittauer, skalotte, hvidløg, salatløg og roscoff)Lidt olie el. suppefedtParmesanostLidt frisk

(2 pers.)

5 slags løg efter eget valg (f.eks. zittauer, skalotte, hvidløg, salatløg og roscoff)
Lidt olie el. suppefedt
Parmesanost
Lidt frisk timian
Grovflute
Vand
Evt. en suppeterning
Salt og peber


Løgene pilles og deles i rod og top og snittes herefter i stykker på ca. 2 mm. Kom fedtstoffet i en gryde og varm løgene igennem ved middelvarme, til de er blanke. Ønskes en brun suppe, skal nogle af løgene blot svitses brune. Tilsæt vand, så det dækker og lad suppen koge ved svag varme, til løgene er helt møre og helt har afgivet deres smag til suppen - det tager ca. 25-30 min. Smag til med salt og peber og evt. en suppeterning. Skær et flute i skiver på skrå og kom revet parmesanost vendt med friske timianblade ovenpå. Sæt brødene i en 250° varm ovn eller under grillen i ovnen, til osten er smeltet - husk at holde øje med brødene, så de ikke bliver for mørke.

Suppen anrettes i en dyb tallerken med ostebrødene ved siden af eller flydende i suppen.
Det er godt at spise masser af løg om vinteren, det holder forkølelserne på afstand

Madopskrift: Karsten Kroman

Mere med løg...
Løgtærte
Løg-feta frikadeller
Løgpizzaer med linsesalat