Opskrifter

Marianns kartoffeltærte

Lørdag, 25. marts 2017af opskrift: Mariann Jensen, 9210 Aalborg. Foto: Carina Krügeropskrift: Mariann Jensen, 9210 Aalborg. Foto: Carina Krüger
Mariann har sendt os sin nemme og lækre opskrift på kartoffeltærte med butterdej. Her du få hendes bedste opskrift.
(4 pers.)

Det skal du bruge til Marianns kartoffeltærte:

800 g bagekartofler 1 persillerod 1 spsk. smør 2 dl grøntsagsbouillon 2½ dl fløde 2 spsk. hakket persille 1 tsk. salt 1 knsp. peber 3 plader butterdej Prøv også: Kartoffeltærte med kål og nødder

Sådan laver du tærten

Skræl kartofler og persillerod, skær dem i tern på ca. 1 cm og sautér dem i smørret. Tilsæt bouillon og fløde og lad dem simre under låg i 20 min. Vend persillen i og smag til med salt og peber. Kom den udrullede butterdej i et tærtefad (26 cm) med bagepapir. Kom kartoffelmassen i og bag tærten gylden og sprød ved 190° i 40 min. Servér tærten som tilbehør til kød eller fisk. Prøv også: Brownie-fudge tærte