Opskrifter

Muslinger med pasta

Fredag, 23. august 2013af Redaktion
Italiensk på den lette måde

Ingredienser til muslinger med pasta

(4 pers.)

1½ kg blåmuslinger
1 rødløg
2 fed hvidløg
½ rød chili
250 g cherrytomater
2 spsk. bredbladet persille
2 spsk. olivenolie
2 dl tør hvidvin
5 dl fiskefond
200 g pasta i facon som små kugler eller streger

Fremgangsmåde til muslinger med pasta

Skrub muslingerne godt og tjek, at alle lukker sig ved et slag mod vasken eller allerede er lukket. Pil og hak løg og hvidløg. Fjern kernerne fra chilien og skær i små stykker. Halvér tomaterne og hak persillen. Varm olien i en stor gryde og kom muslinger, løg og hvidløg ved. I løbet af et minut begynder væden at trænge ud af muslingerne. Tilsæt chili og hvidvin, og når det koger, skrues ned. Damp muslingerne i 3-5 min., til alle har åbnet sig. Tag muslingerne op og tilsæt fiskefond, persille, tomater og pasta. Kog pastaen efter anvisning på pakken (ca. 9 min.) og vend så muslingerne i igen. Servér med mere persille i dybe skåle, så al skyen kan komme med.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Sicilianske aubergineruller
Ravioli med laks

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop