Opskrifter

Oksecuvette i grøn sauce

Lørdag, 15. marts 2014af Redaktion
Selv om det er vinter, skal vi ikke glemme krydderurterne. Her bruges de til krydring af en mør oksecuvette. Det er en dejlig frokostret, som kan stå helt klar, når gæsterne kommer.

Ingredienser til oksecuvette i grøn sauce

(6-8 pers.)

1 kg oksecuvette
1½ l vand
1½ tsk. salt
6 peberkorn
2 laurbærblade
4 stilke persille
1 løg

Marinade
3 spsk. hakket persille
1 spsk. hakket oregano
2 spsk. hakket dild
1 spsk. hakket kapers
¾ dl olie
1½ spsk. æblecider-vineddike
Ca. 3 spsk. suppe fra kødet
Salt og peber

Pynt
2-3 tomater

Fremgangsmåde til oksecuvette i grøn sauce

Bring kødet i kog i vandet og skum suppen. Tilsæt salt, peberkorn, laurbærblad, persille og løg. Kog kødet 1½-2 timer ved svag varme, til det er mørt. Tag kødet op og læg det i let pres mellem 2 tallerkner, mens det køler af.

Kog suppen ind uden låg til bouillon.

Pisk ingredienserne til marinaden sammen og smag den til med salt og peber. Skær kødet i pæne skiver og læg dem i et halvdybt fad. Hæld marinaden over og lad kødet trække et par timer. Pynt med tomatbåde.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Ølbraiserede svinekæber
Kalveragout


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop