Opskrifter

Paella med kylling og skaldyr

Fredag, 3. juni 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Denne lækre paella er en klassisk spansk ret, der spises direkte fra fadet. Med et glas vin, sol på himlen og denne ret, føles det næsten som at være sydpå.

Det skal du bruge til paella med kylling og skaldyr:

Prøv også denne udgave af paella

(4 pers.) 8 kyllingeoverlår salt og peber 1 spsk. olie 1 spsk. smør 100 g chorizo 1 fed hakket hvidløg 250 g ris 7 dl hønsebouillon 10 safrantråde 2 peberfrugter 3 tomater 500 g blåmuslinger 200 g ærter 8 jomfruhummere (el. 200 g skalrejer)

Sådan laver du paella med kylling og skaldyr

Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og brun dem i olie blandet med smør i en sauterpande. Tag kyllingestykkerne op og svits hvidløg, chorizo i små tern og ris på panden. Tilsæt bouillonen, safran og kyllingestykker og lad det simre ved svag varme i 20 min. Skær peberfrugterne i strimler og tomaterne i både. Tilsæt peberfrugter, tomater, muslinger og jomfruhummere og lad det simre 5-6 min. under låg. Vend ærterne i, lad dem varme igennem og servér paellaen med et godt stykke brød. Prøv også: Spis på spansk