Opskrifter

Porregratin med skinke

Søndag, 12. november 2017af Christine Bille Nielsen
Porregratin serveret med skinke, sennep og kartofler eller rugbrød.

Ingredienser til porregratin med skinke

(4 pers.)
3 spsk. smør + lidt ekstra
1-2 dl rasp
3 store porrer
Salt og peber
¾ dl hvedemel
2 dl mælk
3 æg

Tilbehør:
200 g kogt skinke
Sennep
Kogte kartofler eller rugbrød

Alternativ til porregratin med skinke: Burger med græskarbøf

Fremgangsmåde

Smør et stort ovnfast fad med smør og drys det med rasp.
Skær porrerne i tykke ringe og skyl dem grundigt. Kom dem i en gryde, drys med lidt salt og kom 3 dl vand i bunden. Kog porrerne i ca. 5 min. Gem kogevandet og lad porrerne dryppe af i en sigte.
Lad smørret bruse op i en gryde, tilsæt melet og rør det grundigt sammen. Spæd med først 2 dl porrevand og siden med mælk, til du får en tyk, blank sauce. Lad saucen koge i 5 min. under omrøring. Tag den af blusset og lad den køle lidt af.
Del æggene og pisk hviderne stive. Rør æggeblommerne i saucen og smag til med salt og peber. Vend æggehviderne i saucen og vend derpå porrerne forsigtigt i dejen. Bred dejen ud i fadet. Drys med rasp og dryp med små klatter smør. Bag gratinen i 20-30 min. ved 180°, til den er gennembagt, sprød og lysebrun på toppen.
Servér gratinen med skinke, sennep og kogte kartofler eller rugbrød.