Opskrifter

Risalamande

Lørdag, 17. december 2011af Redaktion
Ingen juleaften uden risalamande. Prøv denne lækre opskrift på den klassiske juledessert

Opskrift på risalamande

(3 pers.)

½ dl vand
40 g grødris
1 vaniljestang
3½ dl sødmælk
1 spsk. sukker
50 g hakkede, smuttede mandler (+ 1 hel smuttet mandel)
1½ dl piskefløde

Tilbehør
Kirsebærsovs

Vild med risalamande? Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...

Fremgangsmåde til risalamande

Populært til jul

Flæskesteg med rødkålssalat og brunede kartofler Risalamande - 3 gode opskrifter

Kog vandet op i en tykbundet gryde, tilsæt risene og lad dem koge under låg i 2 min. Flæk vaniljestangen og tilsæt den sammen med mælken. Kog mælken op under omrøring, læg låg på og lad grøden småkoge ved svag varme i 30 min., rør et par gange under kogningen. Rør sukkeret i og lad grøden afkøle. Fjern vaniljestangen og rør mandlerne i grøden. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i. Server risalamanden kold med varm kirsebærsovs.

Madopskrift: Kristina Marckmann

Find flere opskrifter her...
Klejner og pebernødder
Vaniljekranse
Hvid julekage

Helle Brønnum Carlsen laver risengrød og risalamande: