Opskrifter

Ristede asparges med andebryst

Mandag, 18. maj 2009af Redaktion
Lav en lækker middag med andebryst og asparges

Opskrift på andebryst med ristede asparges

(4 pers.)

2 stk. andebryst
1 tsk. salt
Kværnet peber
500 g små nye gulerødder
500 g grønne asparges
2 spsk. olie
1 tsk. salt

Dressing
3 spsk. revet parmesanost
2 spsk. ristede solsikkkerner
2 spsk. olie
1 spsk. vineddike
1 spsk. snittet basilikum
½ tsk. sambal oelek
½ tsk. salt
Kværnet peber
Lidt sukker

Skær tern i andebrystets overside og krydr med salt og peber. Læg det på en meget varm pande først med fedtsiden nedad og steg det 2 min. på hver side. Kom alufolie om pandens håndtag og sæt den i ovnen ved 150° ca. 20 min. Tag panden ud og lad kødet hvile ca. 20 min. Rens gulerødderne og halver dem på langs. Knæk det nederste af aspargeserne. Bland grønsagerne med olie og salt og steg dem på (grill)pande 4-5 min. Bland ingredienserne til dressingen. Skær andebrystet i skiver og fordel dem på tallerkner sammen med grønsager og dressing. Spis gerne brød til.

Prøv også: Andebryst med urtesauce

GRØNNE ASPARGES

Jo friskere jo bedre, ikke mindst når det gælder asparges. De skal have lukkede hoveder og sprøde stilke, og det checkes bedst ved at ridse med en negl. Knæk det nederste at stilkene, da knækket automatisk kommer der, hvor de bliver lidt træede, og skyl dem godt.

Hele grønne asparges skal koge 3-5 min. afhængig af tykkelsen. De skal ikke koge helt møre, så bliver de slatne og vissengrønne

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Prøv flere gode retter med asparges...
Fillotarteletter med asparges og kylling
Baconmørbrad med aspargessalat
Rødspætter med asparges og urtecremefraiche