Opskrifter

Romanescosuppe med letsaltet laks

Fredag, 20. november 2009af Redaktion
Lækker middag på 30 minutter

(4 pers.)
30 min.

½ l vand
125 g salt
1 tsk. sukker
4 peberkorn
500 g laksefilet
1 romanesco (el. ½ blomkål)
1 porre
200 g kartofler
2 spsk. olivenolie
6 dl bouillon
2½ dl fløde
Salt og peber
Dild

ROMANESCO

... er en blanding af broccoli og blomkål og har meget dekorative lysegrønne hoveder. Hovedet består af en mængde blomsterknopper, som sidder samlet i spidse buketter omkring stokken. Smagen er mild og en anelse sødere end blomkål. Kålen kan bruges rå i salater, letdampet som tilbehør eller som smagsgiver i grønsagssupper eller gryderetter.

Kog vand, salt, sukker og peberkorn op og lad lagen afkøle lidt. Læg laksefileten i saltlagen og lad trække i 20 min. på køl. Rens romanescoen og porren, skræl kartoflerne og skær grønsagerne i grove stykker. Sauter stykkerne i olien, tilsæt bouillonen og lad det simre under låg i 15 min. Tilsæt fløde og lad det simre yderligere 5 min. Skær laksen i 8 stykker og damp dem i 6 min. Blend suppen og smag til med salt og peber. Server suppen med laksestykkerne og klippet dild i.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Flere gode supper...
Rodsuppe med smørstegte svampe
Fiskesuppe
Suppe med fjordrejer