Opskrifter

Små krydrede oksekødboller, salat med fennikel og dild og knasende courgette- fritter

Torsdag, 15. marts 2012af Becel
Sprød, delikat og nem hverdagsmad

(4 personer)

450 g magert oksekød (3-10 % fedt)
2 løg - groft revet
2 æg
2 spsk. rasp eller mel
1 fed presset hvidløg
1 spsk. spidskommen
Salt og peber
Becel solsikke-, raps og hørfrøolie eller Becel rapsolie til stegning

Til fennikelsalat
2 store fennikel
1 stort bundt dild
5 spsk. Becel rapsolie
2 spsk. lys vineddike, æbleeddike, hvid balsamico eller lignende
1 fed presset hvidløg
Salt og friskkværnet peber

Til courgette-fritterne
2 store courgetter
3 dl mel
1½ tsk. bagepulver
1 æg
2 dl sødmælk
Salt og peber
2½ dl Becel rapsolie til friturestegning

Oksekødboller: Bland alle ingredisenser til dine oksekødboller i en skål og rør farsen grundigt igennem. Form farsen til 16 små boller (brug evt. en lille isske til at forme dem i ens størrelse) og steg dem i Becel rapsolie ved middel varme, til de er gennemstegte. Server 2-3 stk. på hver portion. Er der nogle til overs, passer to halve perfekt til en rugbrødsmad dagen efter.

Salat: Snit den rensede fennikel og snit den i helt tynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Bland din klassiske vinengraitte dressing med Becel rapsolie (den er helt lys og næsten uden farve). Hak dilden fint og gem lidt til pynt. Bland fenneikel, dild og dresingg i en skål og anret den i pæne portioner på fire tallerkener og pynt med et stort drys dild.

Courgette-fritter: Rens courgetterne og skær enderne fra, halver dem og skrab kernerne ud med en teske. Riv courgetterne groft på et riveern. Bland mel og bagepulver. Pisk æg og mælk og rør det sammen med melet til en lind masse. Tilsæt de groft revne courgetter, krydr med salt og peber og rør det hele sammen.
Hæld ca. 2½ dl. Becel rapsolie i en lille, dyb pande og varm olien op, til den syder omkring en tændstik. Sæt en stor spiseske med courgettemassen forsigtigt ned i den varme olie og steg 3-4 courgettefritter ad gangen. Vend dem forsigtigt under vejs, så de bliver smukt gyldne og sprøde på begge sider. Læg de færdige fritter på fedtsugende køkkenrulle og hold dem varme, mens du steger resten. Server 2-3 stk. på hver tallerken - afhængig af størrelsen og appetitten (pas på - de er vanedannende).

Velbekomme!

Madopskrift: Becel


Du kan læse mere om Becel her

Find flere opskrifter her...
Krydret oksespyd med hvidkålstzatziki
Hakkebøf med avocadomos
Oksegryde med øl og rødder




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop