Opskrifter

Sødemidler – sunde eller usunde?

Mandag, 14. oktober 2013af Tatjana Albinus/Foto: All Over PressAlbinus/Foto: All Over Press
Ikke alle sødemidler på markedet er lige sunde. Læs her, hvilke sødemidler, du skal kigge efter

Ikke alle sødemidler på markedet er lige sunde, så kig godt efter, når du står ved hylden i supermarkedet.
Mange af supermarkedets sødemidler er baseret på kunstigt fremstillede kemiske stoffer, som i kroppen nedbrydes til bl.a. formaldehyd.

Læs også: Sådan fungerer Lavkarbo

Til de kemiske sødemidler hører bl.a. aspartam, acesulfam-K og sucralose.

Spørg Lavkarbo-eksperten Tatjana

Familie Journals ekspert på Lavkarbo/Low Carb hedder Tatjana Albinus -uddannet ernærings-økonom.

Skriv til hende på:
lavkarbo@familiejournal.dk Følg Tatjana på hendes blog:
http://tatjanasmad.blogspot.dk/

Naturlige sødemidler

Sukkeralkoholerne (med endelsen -ol) er en anden gruppe sødemidler, der inkluderer f.eks. Xylitol (Birkesød), Sorbitol og Erythritol (Sukrin). Disse stoffer er kemisk beslægtede med sukker og betegnes derfor ofte 'naturlige sødemidler'.

Sukkeralkoholer omdannes delvist til sukker i kroppen - bortset fra Erythritol, der udskilles gennem nyrerne. Stevia er et helt naturligt, kaloriefrit sødemiddel udvundet fra en plante, men det har en lidt bitter eftersmag. Stevia og Erythriol er de sundeste valg, hvis du ønsker at søde kaloriefrit.

Læs også: Lynguide til sødemidler



Kom i gang i dag!

Køb Lavkarbo-hæfterne i vores webshop

Efter mange forespørgsler, kan du nu købe Lavkarbo- hæfterne vores webshop. Alle fire tillæg indeholder spændende opskrifter som sikrer dig et vægttab og ikke smager af kedeligt slankemad.

Hvert tillæg koster kun 20,-