Opskrifter

Spinatlasagne med gulerod og valnødder

Søndag, 24. juli 2011af Redaktion
En god og sund lasagne uden kød

(4 pers.)

1 bundt forårsløg
4 gulerødder
100 g valnøddekerner
25 g smør
2 spsk. hvedemel
6 dl mælk
600 g helbladet spinat fra frost
Skal fra ½ citron, usprøjtet
½ tsk. stødt muskatnød
Salt og friskkværnet peber
250 g friske lasagneplader (evt. fuldkorn)
200 g revet mozzarellaost

Tilbehør
1 citron
1 tsk. tørrede chiliflager

Tænd ovnen på 200°. Rens forårsløg og skær dem i skiver.
Skræl gulerødder og riv dem groft. Hak valnødderne groft. Smelt smørret i en gryde ved svag varme og pisk melet i, til alle klumper er væk.
Tilsæt mælk lidt ad gangen og kog op under konstant omrøring. Bland den frosne spinat og forårsløg i saucen og lad den småkoge, til spinaten er tøet op. Smag saucen til med fintrevet citronskal, muskatnød, salt og peber.
Start med at lægge et tyndt lag spinatsauce i bunden af et smurt, ildfast fad. Læg et lag lasagneplader i fadet og fordel ca. ¼ af spinatsaucen oven på. Læg herefter et lag revne gulerødder på og drys med revet mozzarella. Fortsæt på denne måde med et lag lasagneplader, spinatsauce, revne gulerødder og revet ost. Slut af med et lag spinatsauce og drys til sidst hakkede valnødder og revet mozzarella på toppen.
Dæk fadet med alufolie og sæt det i ovnen i 25 min. Fjern alufolien og lad lasagnen bage videre i ca. 15 min., til den er gylden på toppen. Lad evt. lasagnen hvile i 10 min., inden den serveres med citron skåret i både og et drys tørrede chiliflager.

Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen

FLOT FRANSK SKÅL

Sød lille skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop

Find flere opskrifter her...
Skinke-kartoffelfad med krydderurtepeber
Vegetarlasagne
Rødspætte med persillesmør






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop