Opskrifter

Sprøde rejefritter med agurkesalat

Onsdag, 24. august 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Lækre og sprøde rejefritter med en frisk agurkesalat. Rejefritterne knaser skønt! Drys med lidt salt og giv dem et strejf af citron. Uhm!
(4 pers.)

Det skal du bruge til sprøde rejefritter med agurkesalat:

150 g hvedemel ¼ tsk. salt 2 æg 2½ dl kokosmælk 1 spsk. kokosmel 600 g pillede rejer 3 forårsløg ½ bdt. koriander el. mynte 1 dl solsikkeolie til stegning 1 agurk 1 skalotteløg 1 rød chili 2 spsk. riseddike 2 tsk. sukker 100 g blandet salat Prøv også: Var du vild med de sprøde rejefritter? Så prøv også disse friturestegte lammedeller

Sådan laver du rejefritter med agurkesalat

Bland mel med salt, æg og kokosmælk og pisk til en glat pande­kagedej. Rør kokosmel og rejer i. Rens og hak forårsløgene og korianderblade og kom dem i dejen. Steg tykke ”klatkager” i godt med olie, ca. 3 min.på hver side. De skal nærmest frituresteges. Hold dem varme i ovnen. Skær agurken i små tern, pil og hak løget fint, udkern og hak chilien fint og rør alle tre ting sammen med eddike og sukker. Servér rejefritterne med agurkesalat og evt. lidt grøn salat. Prøv også: 3x rejer. En klassisk, en rissalat og en avocado-rejesalat