Opskrifter

Tandoori-kylling med salat

Tirsdag, 22. august 2017af Helle Brønnum Carlsen
Tandoori-kylling er her kyllingebryst, der er vendt med yoghurt og blandingskrydderiet tandoori. Serveres med salat med avocado, spinat og kikærter.

Ingredienser til tandoori-kylling med salat

(4 pers.)

4 kyllingebryster
2 spsk. tandoori-mix
1 dl yoghurt naturel
1 spsk. tomatkoncentrat
Salt og peber

Salat:
2 dl hytteost
2 dl yoghurt 
naturel 1½ % fedt
Salt og peber
150 g spinatblade
2 avocadoer
100 g kogte kikærter 
(evt. fra dåse)
1 bdt. koriander
2 forårsløg
1 usprøjtet citron
1 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt timian

Tilbehør:
Rå løg i skiver og lime

Alternativ til tandoori-kylling med salat: Kylling teriyaki

Fremgangsmåde til tandoori-kylling med salat

Tandoori-kylling: Gnid kyllingestykkerne med en blanding af tandoori-mix, yoghurt, tomatkoncentrat, salt og peber. Lad dem trække koldt 4-5 timer. Læg dem med marinaden i et ovnfast fad og steg dem i ovnen ved 200º i 20 min. Anret kyllingen med løg og lime.

Salat: Rør hytteosten med yoghurt og peber. Skyl spinaten, skær 
avocadoerne i både og bland begge dele med kikærter. Fordel salaten på fire tallerkener. Læg osteblandingen over. Bland groftplukket koriander med forårsløg i skiver, citronsaft og -skal og 
olivenolie og læg det øverst på salaten. Drys med stødt timian.