Opskrifter

Vildtgryde med grov mos af butternut-squash og kartofler

Onsdag, 7. december 2011af Redaktion
Superlækker gryderet

(4. pers.)

500-600 g afpudset vildsvinekød eller andet vildtkød (du kan købe det frosset året rundt i mange supermarkeder og friskt hos vildthandlerne i jagtsæsonen)
100 gram bacon i tern
500 g markchampignon
100 g skalotteløg
¼ selleri (eller andre rodfrugter)
4 gulerødder
Et par kviste frisk timian (eller lidt tørret)
2 laurbærblade
Salt og peber
Lidt rødvin eller Knorr Fond (kalv eller kylling på flaske)
2½ dl Milda Cremefine 7 % eller 15 %
Salt og peber
1 tsk. sukker

Til mosen
2-3 store bagekartofler
1 stor butternut squash
Vand til kogning (evt. Knorr Kyllinge Fond)
Salt og peber

TIP

- Du kan naturligvis vælge mellem forskellige udskæringer af vildtkød, og valget af grønsager og svampe kan du også variere efter årstiden og familiens smag.
- Du kan også vælge at servere ris eller groft brød i stedet for den grove mos.

Rens kødet for fedt, sener og hinder og skær det ud i tern.
Rens markchampignon med en børste og en kniv og fjern det nederste af stokken.
Hak skalotteløgene groft.
Skræl selleri og gulerødder (eller andre rodfrugter) og skær dem i mindre tern.
Rist baconternene i en tykbundet gryde.
Tilsæt vildkødet og brun det, til det får farve.
Tilsæt skalotteløg, selleri og gulerødder i tern og brun det sammen med kødet i et par minutter.
Hæld lidt rødvin og/eller lidt bouillon over kød og grønsager og lad det simre et par minutter.
Tilsæt de rensede markchampignon og lad dem simre med et par minutter (undgå at de falder sammen og bliver bløde).
Krydr med salt, peber, et par laurbærblade, et par kviste timian og et nip sukker.
Hæld 2½ dl Milda Cremefine i retten, rør lidt rundt, skru ned for varmen, læg låg på gryden og lad retten simre og koge ind i ca. ½ time (eller til kødet er mørt).
Skræl bagekartoflerne og skær dem i grove tern.
Skræl en butternut squash, flæk den med en kniv, fjern kernerne med en ske og skær kødet i grove tern.
Kog kartofler og butternut squash sammen i letsaltet vand (eller Knorr Kylllinge Fond) i ca. 20 min.
Hæld vandet fra og mos kartofler og butternut squashen groft med en gaffel, så man tydeligt kan skelne mellem den hvide kartoffel og den orange squash. Krydr med salt og lidt peber. Tilsæt evt. Milda Cremefine, hvis mosen virker for tør.
Anret den grove mos i en ring i dybe, varme tallerkener og fyld ringen op med den lækre og velduftende vildtgryde i midten.
Pynt evt. mosen med et par kviste frisk timian eller oregano.

Madopskrift: Milda Cremefine


Find flere opskrifter her...


Stegt gråand med
honningæbler


Krondyrmørbrad med
kantareller á la creme


Hindbærmousse-
tærte













Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop