Opskrifter

Vitaminlasagne

Onsdag, 30. juni 2010af Redaktion
Lasagne til 30 personer

(30 pers.)

80 lasagneplader
2½ kg hakket oksekød
1 dl olivenolie
2½ kg skrællede, rensede grønsager: hvidløg, løg, aubergine, squash, gulerødder, selleri m.m.
1½ dl balsamicoeddike
8 dåser hakkede,
flåede tomater
4 store dåser tomatkoncentrat
1-2 tsk. tørret, hakket chili
6 spsk. hakket basilikum
Salt og peber

Bechamelsovs
300 g hvedemel
5-6 l minimælk
Salt, peber og revet muskat
800 g mild 30+ ost, revet groft


Brun kødet af flere omgange. Blend eller hak alle de rensede grønsager, gerne på maskine. Kom dem i kødet og steg med. Når det er ved at brænde på, røres balsamico i. Så skal der tomater med væde, puré og krydderier ved. Lad småsimre, mens du laver bechamelsovsen.
Pisk melet ud med lidt af mælken. Når det er jævnt fordelt, kommes resten af mælken i, og der varmes op, til det jævner. Koger i 3 min. og smages til med salt, peber og revet muskat. Læg kødsovs i lag med lasagneplader og bechamel. Slut med bechamel og drys med ost. Stilles i ovnen ved 200° i 45 min. Afkøles hurtigt, hvis det skal gemmes til næste dag, hvor det lunes 20 min. ved 200° i varmluftsovn i alubakker.
Serveres med grøn salat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv også...
Ravioli med gorgonzolasovs
Kalkunruller med pastasalat
Nudelsalat med krydret oksekød