Kødboller i fad med tomat og ost

Mandag, 8. august 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Kødboller i fad er en perfekt ret til en travl hverdag. Fordel ingredienserne i fadet og efter en halv times tid i ovnen har du en dejlig ret, der dufter og smager af Italien.
(4 pers.)

Det skal du bruge til kødboller i fad med tomat og ost:

400 g hakket oksekød 1 æg Salt og peber 1 tsk. paprika 2 ds. hakkede tomater med basilikum 1 fladbrød (f.eks. focaccia) 2 kugler mozzarella 1 lille bdt. basilikum Tilbehør: Grøn salat Prøv også: Italienske kødboller på pinde dyppet i en lækker tomatsovs

Bland kød, æg, salt, peber og paprika i en skål. Form kødet til små, faste kødboller og læg dem i et ovnfast fad. Hæld 2 dåser hakkede tomater ved, drys med mere salt og peber og sæt fadet i ovnen i 20 min. ved 200°. Skær brødet i tern og drys det over tomatblandingen. Skær mozzarellaen i skiver og læg den over tomatblandingen. Stil fadet i ovnen i yderligere 15 min. Drys med friske basilikumblade og servér straks retten med en grøn salat. Prøv også: Asiatiske kødboller med ris og grøntsager
Abonnement på Familie Journal