Smørrebrød med røget makrel og avocado

Fredag, 12. august 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Højtbelagt smørrebrød er bare indbegrebet af danskhed. I denne opskrift får du et lækkert bud på et moderne stykke smørrebrød med røget makrel og avocado.
(4 pers.)

Det skal du bruge til smørrebrød med røget makrel og avocado:

1 røget makrel 1 rødløg 1 dl æbleeddike 1 spsk. honning 1 avocado 1 spsk. citronsaft 4 skiver rugbrød 20 g smør 4 salatblade 1 forårsløg Skovsyre Er du mere til klassisk smørrebrød? Så prøv: Højtbelagt smørrebrød- alle de gode klassikere

Sådan laver du madderne

Befri makrellen for skind og ben, pil løget og skær det i tynde både. Pisk eddike og honning sammen og lad løgene trække deri i 15 min. Skær avocadoen i skiver og dryp dem med citronsaft. Smør brødet med smør, læg salat og avocado på og fordel makrellen over. Snit forårsløget fint, pynt madderne med forårsløg, rødløg og skovsyre og servér. Her får du en nem opskrift på hjemmelavet rugbrød