Vil du have abonnement på Familie Journal? Klik her, for at se vores abonnementstilbud >>

Vil du læse Familie Journal på din iPad? Klik her, for at hente bladet >>

Kurt var alkoholiker på første klasse


– For mig var alkoholikere dem nede på bænken, siger Anne Marie Andersen. At det også var hendes egen pæne bankmand, var hun fem år om at opdage. For Kurt var ekspert i at holde en promille, hvor han hverken havde abstinenser eller hallucinationer, men bare havde styr på alting. Lige indtil det billede krakelerede...

Endelig er mit liv på rette spor


I sine første ungdomsår tog Louise Niemann Anderson ikke sig selv og sin fremtid alvorligt. Hun var ligeglad med skolen, hun stak af fra sit hjem og kom ud i et misbrug. Nu trives hun i sin lille familie, og hun vil vise både sine børn og andre unge, hvad viljestyrke kan betyde.

Tyvstart på sommeren


Efter en lang vinter kan man godt begynde at glæde sig voldsomt til forår og farver.  Om ikke andet så når man kommer forbi frøposerne, der står og frister på stativer i butikkerne. Begynd at forspire allerede nu og kom i forårshumør. 

Chefredaktør

En rørende historie

Jeg har altid holdt af salmen ”Dejlig er jorden” – især strofen: ”Tider skal komme, tider skal henrulle, slægt skal følge slægters gang”. Hver gang jeg synger de ord, kommer jeg til at tænke på min egen families brogede historie. På min farfars side stammer vi vistnok fra Færøerne, hvor en af mine forfædre angiveligt tjente en lille formue som ligkistesnedker under pesten i 1300-tallet. Min farmor påstod, at hendes brune øjne skyldtes, at hendes del af familien blev tilført et skvæt spansk blod dengang i begyndelsen af 1800-tallet, da Napoleons spanske lejesoldater kom til Danmark. 
Min mormor voksede op helt ude vestpå i Hjerpsted ved Tønder. Hendes far var smed og blev tvunget til at kæmpe på tysk side i ­1. verdenskrig, selv om familien var dansk.
Både min mormor og min farmor var gode historiefortællere, og som dreng elskede jeg, når de fortalte om livet i gamle dage. Det meste var sikkert sandt – men det hele var nok ikke. Blandt andet hævdede min morfar hårdnakket, at en af hans forfædre var en ægte afrikanerhøvding! Jeg har længe tænkt, at det kunne være sjovt at grave sig ned i historien og finde ud af, hvad der egentlig er sandt og falsk. Efter at have læst tillægget om slægtsforskning, som du får i denne uge, ved jeg i hvert fald, hvordan jeg kommer i gang. Måske var det også noget for dig?
 
Rigtig god fornøjelse med ugens blad.
 
Vil du være Facebook- venner med os på Familie Journal"Jeg elsker at strikke" og "Jeg elsker kage"

Vil du af med de overflødige kilo? På letliv.dk har vi samlet guides, kostplaner og opskrifter til nogle af tidens populæreste kure.

Ris og ros til bladet: redaktionen@familiejournal.dk.

Abonnement på Familie Journal