I dit Familie Journal i denne uge får du inspiration til sommerens sjove sysler, hvor du kan lave fundne skatte fra stranden om til små kunstværker. Du kan også læse historien om Sanne fra Randers, der har en sjælden sygdom, og så får du 4. afsnit af Jane Aamunds sommerserie

Familie Journal nr. 29 er på gaden mandag d. 17. juli 2017.

Rigtig god sommer!

Vil du have abonnement på Familie Journal? Klik her, for at se vores abonnementstilbud >>

Vil du læse Familie Journal på din iPad? Klik her, for at hente bladet >>

Jeg har planer for mit liv


Sanne fra Randers har en meget sjælden sygdom, men heldigvis har hun også to stærke kvinder i sit liv, nemlig sin mor og sin mormor, der våger over deres barn 24 timer i døgnet.

Sommerens sødeste sysler


I ferien skal der være tid til hyggelige sysler. Start med en tur på stranden eller i skoven og brug de fundne skatte til små kunstværker – inspirationen får du her.

Ny munter fortælling af Jane Aamund

Dette er den fjerde historie i Jane Aamunds sommerserie ”Somrene på badehotellerne”. Serien, som består af seks historier, er skrevet specielt til Familie Journal og handler om de sommerferier, Jane Aamund i sin barndom tilbragte på badehoteller rundt om i Danmark. 

 

Chefredaktøren fortæller...

Ferietid

Solen skinner, og jeg sidder i min stue iført shorts, korte ærmer og bare tæer og skriver disse linjer. Udenfor venter plæneklipperen, der skal på tur hen over min noget vildtvoksende græsplæne. Jeps, jeg er gået på sommerferie – og jeg nyder det. Vi har kun planlagt en lille tur ned over grænsen, ellers har vi ingen planer. Hvis solen skinner, snupper vi nok en sejltur eller tager på stranden. Hvis det regner, kan det være, de får besøg af os i den lokale biograf.
Det vigtige er, at vi får slappet af og hygget os sammen. Jeg kender familier, hvor hvert minut i ferien er skemalagt. De får helt sikkert en masse ud af deres ferie – men jeg tvivler på, at de får slappet rigtig af. Jeg tror egentlig heller ikke, det gør noget, hvis min datter Ella kommer til at kede sig lidt. Det sætter gang i fantasien, for så skal hun jo finde på noget at lave. Hvis det kniber, skal jeg nok hjælpe hende. Vi kunne f.eks. kaste os over nogle af de sommersysler, vi skriver om på side 36-39. Og vi kunne køre til Gilleleje Kulturhavn, hvor der her i sommer er en udstilling om Familie Journals 140-års historie. Bl.a. om dengang før tv, smartphones og tablets, da familierne hyggede sig med løvsavsarbejde og udklipsark, som de fik med Familie Journal. Det er en sjov og tankevækkende udstilling, så hvis du er på de kanter i din ferie, kan jeg kun anbefale dig at kigge forbi.
 
Rigtig god fornøjelse med ugens blad.
Chefredaktør Søren Johannesen
 
Vil du være Facebook- venner med os på Familie Journal"Jeg elsker at strikke" og "Jeg elsker kage"

Vil du af med de overflødige kilo? På letliv.dk har vi samlet guides, kostplaner og opskrifter til nogle af tidens populæreste kure.

Ris og ros til bladet: redaktionen@familiejournal.dk.