I dit Familie Journal i denne uge har vi udvidet vores krydsord, så du får endnu flere hyggelige hovedbrud. Du kan også møde legenden James Rasmussen, der var en del af vokalgruppen Four Jacks. Du får også opskrifter på hybenkager, lækre "ruller" til madpakken og fem hverdagsretter.

Familie Journal nr. 38 er på gaden mandag d. 18. september 2017.

Vil du have abonnement på Familie Journal? Klik her, for at se vores abonnementstilbud >>

Vil du med til Dansktop Prisen 2018? Køb dine billetter her

Legenden James Rasmussen var blandt Danmarks første rockstjerner


Four Jacks ramte plet i folkesjælen med evergreens på stribe, og James Rasmussen fra vokalgruppen er stadig i fuld vigør. Her ser den 80-årige still going strong-solist tilbage på sit spændende og til tider dramatiske liv.

Da Karin blev skilt, stod hendes forældre klar


Forældre får slet ikke den omsorg, de fortjener, når de pludselig skal være mor og far til et barn i skilsmisse, mener Karin, der oplevede den største støtte midt i sit ægteskabelige kaos. Hun tænkte ikke på, hvordan situationen påvirkede dem.

Udvidet krydsord

Vi ved, at I er glade for krydsord, så i denne uge har vi skruet op for antallet af sider med kryds og quiz.

Chefredaktøren fortæller...

Slægtens bånd

Efterhånden som årene går, bliver jeg mere og mere optaget af min families historie. Noget af det er ren nysgerrighed – men det stikker faktisk lidt dybere, kan jeg mærke. Det handler også om et ansvar, jeg føler, jeg har, for at give fortællingen videre til min datter, Ella. Hun er kun 6 år, men hun lytter med stor opmærksomhed, når jeg beretter om f.eks. mine bedsteforældres eller oldeforældres liv. Måske fordi historierne er med til at give hende en forståelse af, hvem hun selv er. Både hun og jeg er jo resultater af alt det, der skete, længe, længe før vi blev født. Det er ret sjovt at fundere over.

I de sidste par måneder har vi i Familie Journal kørt en artikelserie under overskriften ”Danmarks Slægtsgårde”, hvor familier på slægtsgårde fortæller deres historier. Jeg synes, det er forrygende læsning, som altid sætter tanker i gang hos mig. I denne uge kan du læse om 79-årige Karl og hans kone, Ida, 78, som netop har givet Simestedgaard ved Nibe videre til sønnen Kristian, der er 8. generation. ”Gården var hele mit liv”, fortæller Karl i artiklen, som står på side 156. Selv om vi ikke har en slægtsgård i min familie, kan jeg sagtens forstå, hvad han mener. Det handler om slægtens bånd.

Rigtig god fornøjelse med ugens blad.

Chefredaktør Søren Johannesen
 
Vil du være Facebook- venner med os på Familie Journal"Jeg elsker at strikke" og "Jeg elsker kage"

Vil du af med de overflødige kilo? På letliv.dk har vi samlet guides, kostplaner og opskrifter til nogle af tidens populæreste kure.

Ris og ros til bladet: redaktionen@familiejournal.dk.