Boller i karry

Lørdag, 24. marts 2012
af Redaktion
En klassiker fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Carina Krüger
Foto: Carina Krüger

(4 portioner)

400 g hakket svinekød (højst 12 g fedt pr. 100 g)
Salt og peber
1 løg i små tern
4 spsk. hvedemel
1 æg
1 dl letmælk
1 l vand
1 bouillonterning

Sovs
1 tsk. flydende fedtstof
1 tsk. karry (alt efter, hvor kraftig sovs, man ønsker)
1 løg, finthakket
1 peberfrugt i små tern (kan undlades)
Ca. 3 spsk. majsstivelse
5 dl suppe fra kødbollerne
1 dl skummetmælk
Salt og peber

Tilbehør
Løse ris med ærter
2 dl (rå) brune ris
200 g frosne ærter

Svinekødet røres sammen med salt, peber og løg. Hvedemel og æg røres i og farsen røres lind med mælk. I en gryde bringes vand med bouillonterning i kog. Kødbollerne formes med en ske og sættes i det kogende vand, de simrer ved svag varme i 10-15 min. Den mængde suppe, der skal bruges til sovsen, sigtes fra kødbollerne.
I en sovsegryde blandes fedtstof og karry, karryen ristes, løg og peberfrugt tilsættes og ristes sammen med karryen. Suppe fra kødbollerne tilsættes, og sovsen koges op. Majsstivelsen røres op i lidt vand, og sovsen jævnes med blandingen. Sovsen småkoger ca. 5 min. Mælk tilsættes, og sovsen varmes igennem og smages til med salt.
Kødbollerne hældes i sovsen.
Kog risene efter anvisning på posen, tilsæt ærter, så de koger med de sidste 5 min. Smag til med salt og peber.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Energi-information pr. portion
Energi 430 kcal/1798 kJ
Fedt: 10 g
Kulhydrater: 51 g
Protein: 30 g
Kostfibre: 2 g

Find flere slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub

Prøv de andre lækre madopskrifter:
Forloren hare
Fars med spinat og champignonsauce
Bagt torsk med parmaskinke og risotto med spinat

Køkkenudstyr - til den bedste pris