Grønsagsgratin med røget makrel

Torsdag, 1. maj 2014
af Slankedoktor.dk
God og kalorielet grønsagsgratin med røget makrel, som giver retten et højt indehold af de sunde fedtstoffer!
Foto: slankedoktor.dk
Foto: slankedoktor.dk

Slankeopskrift på grønsagsgratin med røget makrel

Ingredienser til 4 portioner

8 stk. kartofler
3 stk. gulerødder
4 fed hvidløg
½ stk. porre
3 dl minimælk
Salt og peber
75 g frisk spinat
400 g røget makrel

Fremgangsmåde grønsagsgratin

Skræl kartofler, gulerødder og hvidløg og rens porren.

Skær det hele i skiver, kom dem i en gryde sammen med mælken og lad blandingen småkoge 5-10 minutter. Smag det til med salt og peber.

Hæld halvdelen i et ovnfast fad, læg spinaten og oven på og dæk med resten grønsagsblandingen.

Bag gratinen i en 200 grader varm ovn i ca. 35 minutter.

Server den røget makrel sammen med den lune gratin, evt. sammen med en grøn salat eller frisk spinat.

Energi-information pr. portion
Energi 493 kCal / 2061 kJ

Fedt: 25 gram
Kulhydrater: 38 gram
Protein: 25 gram
Kostfibre: 4 gram

Kender du Letliv.dk? Her finder du masser af opskrifter, tips og ideér til nogle af tidens mest populære slankekure.

Flere sunde opskrifter

Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.

10 slankende opskrifter