Gulerodssuppe med appelsin

Onsdag, 21. september 2011
af Redaktion
Det er nu, du skal have gang i gryderne. Efterårsvejret er så småt begyndt at tage fat, og hvad er hyggeligere end at sidde inde med en skål varm suppe og kigge ud på vejret?
Foto: Bjørn Jakobsen
Foto: Bjørn Jakobsen

(4 personer)

Ca. 1 kg gulerødder skrællet
1 liter vand
2 hønse billion terninger
Saften af 2-3 appelsiner
Græsk yoghurt 2%

1. Gulerødderne skrælles og skæres i ca. lige store stykker og koges til de er møre ca. 15-20 minutter. Når gulerødderne er møre blendes det hele fint. Tilsæt saften af appelsinerne.
2. Har du ikke appelsiner kan du erstatte dem med juice. I såfald skal du bruge ca. 2-2½ dl appelsinjuice.
3. Server det i en dyb tallerken og læg en skefuld græsk yoghurt på og pynt m/persille. Server evt. brød til.

Suppen kan bruges som forret og hovedret, og du kan med fordel lave store portioner, for suppen kan fryses ned. På den måde har du altid nem adgang til et sundt måltid.
Synes du suppen trænger til et ekstra pift efter nogle dage, så kan du prøve at tilsætte en lille tsk. pesto, chilli eller syltet paprika (peberfrugt).

SE hvordan du kan lave dine egne falafelburgere
Sådan får du flad mave

(Kilde: Christina Christensen i samarbejde med SlankeDoktor)