Lækre lavendelboller

Torsdag, 29. september 2011
af Redaktion
Hvad er bedre end at samle familien til lune boller på en halvkold efterårsdag? Her kan du se, hvordan du laver sunde boller med lavendel fra haven...
Foto: Jette Feldthaus
Foto: Jette Feldthaus

(ca. 18-20 boller)

Det skal du bruge
50g gær
½ liter håndvarmt vand
Ca 1 spsk salt
Ca 1 spsk sukker
Ca 1 spsk olie
½ dl finthakket lavendelblade (ikke blomsten men de nye lysegrønne skud)
Ca 300g grahamsmel
Ca 200g hvedemel

1. Det hele blandes sammen til en tyk grød.
2. Lad det hæve ca ½ time (gerne mere)
3. Form bollerne - her tager du en spiseske og en skål varmt vand, og så former du bollerne, som hvis du ville lave frikadeller. Efterhæv bollerne imens ovnen varmes op til 200 grader.
4. Bag dem i ca. 20 minutter.

Bollerne smager godt til te og kaffe med ost eller marmelade, men også som tilbehør til suppe og salater samt andre retter man ville servere brød til.

TIP: Prøv også bollerne med kanel. Erstat lavendelblade med 1 spsk kanel og æble. Du kan også prøve dig frem med havens krydderier såsom timian, rosmarin, citronmelisse og mynte.

SE hvordan du laver en lækker, lun gulerodssuppe
SE hvordan du laver falafel til hele familien

(Kilde: Christina Christensen i samarbejde med SlankeDoktor)