Oksegryde

Søndag, 21. marts 2010
af Redaktion
Denne opskrift er tænkt som ”Mest grønt”, men kan nemt ændres til ”Mest tilbehør” og ”Mest protein” ved at justere på tilbehørs- og kødmængden.
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(1 pers.)

150 g hakket mager oksekød, maks. 6% fedt
2 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
150 g hvidkål
150 g gulerod
2 dl tomatsauce fra glas
1 dl vand
2 tsk. oregano
Salt og peber
125 g kogt parboiled ris (60 g rå ris)


TIP

  • Hvidkål er rig på C-vitamin og er en af de billigste grønsager, vi har.
  • Hvidkålen kan anvendes på mange forskellige måder: Rå, marineret, kogt og stegt, og den kan bruges som en af ingredienserne i en grønsagsjuice. Inden kogning fjernes stokken, da den kan smage en smule bittert.
  • Kan man ikke lide kållugten, fortæller et gammelt husråd, at man kan lægge to skiver tørre rugbrødsskiver i en sigte over den kogende kål, og kållugten vil aftage.

Sådan gør du
Rens grønsagerne og snit dem fint, tilsæt tomaterne.
Varm olien i en gryde og brun kødet i ca. 5 min.
Tilsæt oregano, vand og grønsager.
Lad retten småkoge i 25-30 min. og smag til med salt og peber.
Kog risene efter anvisningen på pakken.

SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.)

Mest grønt

Mest tilbehør

Mest protein

Oksekød

150 g

125 g

200 g

Grønsager

300 g

175 g

175 g

Tilbehør (ris)

125 g

200 g

150 g

Kcal/ kJ

492/2050

533/2229

518/2168

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub.

Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet

Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub...
Tunmousse på tomatbund
Gammeldags oksesteg med pillekartofler og grønsager
Burger med coleslaw og barbecuefritter