Provencalsk kalkunpostej

Mandag, 10. marts 2014
af Slankedoktor.dk/ved Lisa Bolting
Lækker postej, der kan serveres kold eller varm skåret i skiver. Opskrift på dejlig slankemad
Foto: slankedoktor.dk
Foto: slankedoktor.dk

Slankeopskrift på provencalsk kalkunpostej

(4 pers.)

½ dl finvalsede havregryn
1½ dl mælk højst 0,7% fedt
1 lille løg (ca. 50 g)
1-2 fed hvidløg
400 g kalkunkød
1 æg
1 spsk. kartoffelmel
1 tsk. Provencekrydderi
1 tsk. salt
½ tsk. hvid peber
8-20 grønne oliven m. paprikafyld
100 g kogt, røget eller stegt kalkunbryst

Fremgangsmåde til provencalsk kalkunpostej

Udblød havregrynene i mælken. Pil løget og hak eller riv det fint. Pres hvidløget. Rør alle ingredienser til farsen, med undtagelse af oliven og kalkunbryst, godt sammen.

Skær olivenene i skiver og kalkunbrystet i små tern. Rør begge dele i farsen.

Kom farsen i en smurt form på ca. 1 l og bag den ved 200° i ca. 1 time.

Servér kalkunpostejen kold eller varm skåret i skiver.

Tip

  • Hvis kalkunkødet er krydret med salt fra producenten, skal saltmængden nedsættes til ½ tsk.

  • Hakket kyllingekød og kogt eller stegt kyllingebryst kan erstatte kalkunen

Energi-information pr. pers
Energi 900 kJ /215 kcal

Protein: 30 g
Kulhydrat: 7 g
Fedt: 7 g

Kender du Letliv.dk? Her finder du masser af opskrifter, tips og ideér til nogle af tidens mest populære slankekure.

Flere sunde opskrifter

Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.

10 slankende opskrifter