Smøreost med hvidløg

Søndag, 30. maj 2010
af Redaktion
God opskrift fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1 portion = 20 g færdig smøreost

6 dl ylette
2 fed presset hvidløg
1 spsk. sød sennep
4 spsk. klippet purløg
Salt og peber

Sådan gør du
Kom et kaffefilter i en renvasket kaffetragt. Sæt kaffetragten i en kande.
Hæld ylette i kaffefilteret. Lad blandingen afdryppe, tildækket, i 6 timer eller natten over i køleskab.
Kom ostemassen i en skål og rør den med hvidløg, sennep og purløg.
Smag til med salt og peber. Opbevar smøreosten i køleskab.

TIP

  • Smøreosten smager godt på rugbrød, grovbrød eller et groft stykke knækbrød. Pynt med peberfrugt, agurk eller lign.
  • Ostemassen kan også smages til med f.eks. fintrevet peberrod, paprika og salt.
  • Konsistensen af ostemassen er afhængig af, hvor længe den står til afdrypning. Jo længere den står til afdrypning, jo mere fast bliver konsistensen.

Energi-information pr. 20 g 11 kcal/46 kJ
Fedt 0,3 g
Kulhydrater 0,7 g
Protein 1,2 g

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet

Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub
Flæsk med kartofler, broccoli og persilledressing
Ovnristet mysli
Skinkehorn