Fem sjove aktiviteter til børnene

Tirsdag, 26. juli 2011
af Redaktion
Her er læsernes egne gode tips til at aktivere børnene fx i sommerferien
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Mangler du inspiration til lege og små aktiviteter, når feriedagene bliver lange for børnene, der efterspørger underholdning? Så se her, hvad Familie Journals læsere har af gode fif.

Krydser til børnene
A.S., Silkeborg:
Mit barnebarn på ni år kan godt lide at løse børnekrydser og andre opgaver, så nu har jeg tømt alle mine gamle blade for den type ting, sat dem i plastlommer og lavet en stor samlemappe. Så nu er der god underholdning og læsetræning, når han er på besøg.

Kreativt barnebarn
E.T., Bønsvig:
Mit barnebarn vil så gerne sy og brodere ligesom mormor, men hun er kun fire år, så det er ikke så godt med den spidse nål. I en af hendes malebøger fandt jeg nogle enkle motiver, der let kunne tegnes over på et stykke karton. Derefter prikkede jeg huller i passende afstand med en stramajnål. Så skulle hun bare sy efter hullerne. Det gik fint, og hun strålede af glæde over de fine billeder hun fik fremtryllet - med en lille smule hjælp.

Bogen til børnene
U.B., Arden:
En rigtig god bog til små børn er et ringbind med plastlommer med hvidt papir i. Herpå limes reklamer og billeder fra blade og aviser af f.eks. madvarer, legetøj, frugt osv. På første side er der billeder af familien. Vi kigger tit i bogen, og når der er lavet en ny side, er det til stor glæde. Jeg er nu i gang med en bog til mit barnebarn.

Bægre til maling
Kirsten, Saxkøbing:
Jeg gemmer en del af de små tomme metalbægre fra fyrfadslysene, så mine børnebørn kan bruge dem til hobbymaling, når de maler på sten, gips osv.

Bøger på udsalg
L.M., Nibe:
De fleste biblioteker holder bogudsalg en eller to gange om året, og her kan man købe bøger, tidsskrifter m.m. meget billigt, fem-ti kr. Materialerne er selvfølgelig brugte, men mange af dem er virkelig pæne eksemplarer. Tag evt. børnene med og køb billigt ind til mange timers underholdning!

Af Lisbeth Madsen

Læs også:

Få masser af C-vitamin med hyben

Familie Journal tester is

Læsernes bedste bagetips