Violer i maden

Tirsdag, 15. maj 2012
af Redaktion
En særlig delikatesse fra haven
Hornviolen "Boughton blue", Foto: Frank Kirke- gaard Hansen
Hornviolen "Boughton blue", Foto: Frank Kirke- gaard Hansen

Af Frank Kirkegaard Hansen, havearkitekt

En særlig delikatesse til de fingernemme er kandiserede martsvioler, der pensles med æggehvide og drysses med sukker. Det giver et ekstra pift til desserten, når kager eller is er pyntet med de små herligheder.

Violsnaps
Du kan lave en mild og aromatisk kryddersnaps af martsvioler. Fyld et syltetøjsglas med blomsterhoveder og hæld vodka over. Lad det trække tre til seks dage på et mørkt sted, indtil den får en lys violet farve. Si blomsterne fra og fortynd snapsen, hvis den er blevet for kraftig eller sprittet.

Violer kan pryde din have hele sæsonen - læs mere her...

Masser af gode haveting i Familie Journals Shop