Kernesunde kerner

Fredag, 29. oktober 2010
af Redaktion
Brug kernerne fra græskarret i køkkenet
Tegning: Jane Bagge
Tegning: Jane Bagge

Af Kirsten Aarslev

Græskarkerner er sunde takket være indholdet af olie, som bl.a. gavner blærefunktionen. Kernerne smager oven i købet godt, og da der er mange kerner i et halloween-græskar, er der rigelig lejlighed til at prøve dem i køkkenet.
Man kan spise kernerne, som de er, eller tørre dem i ovnen, så de kan gemmes. Og så kan man lave dem ekstra lækre sådan:
Kog en halv liter vand med en spsk. salt. Når lagen er afkølet, lægges 200 g græskarkerner i blød nogle timer eller natten over. Tag dem op og rist dem tørre i ovnen ved 75 grader, til de er helt hvide i overfladen, ca. en halv time.
I denne salte udgave er kernerne fine som snacks eller drys på salaten, men er ikke så velegnede i myslien. Hvis man vil bruge dem her, kan man erstatte saltet med sukker og ellers bruge samme fremgangsmåde.

Læs hvordan du laver durumbrød med græskarkerner her...

Læs også...
Frø gavner fordøjelsen
Æbler er gode for maven