Husk at få søvn nok

Tirsdag, 7. januar 2014
af Mette Skøtt/Foto: AOP
Misser du bare en nats søvn kan der allerede registreres skader på din hjerne, viser ny forskning.

Måske har du søvnproblemer eller måske er du bare en værre natteravn, der ikke kan få slæbt dig selv i seng. Enkelte ting kan du ikke gøre meget ved. Du kan ikke forcere søvnen, hvis den bare ikke vil komme.

Men går du bare og smøler, så bør du overveje at finde din seng i tide, for søvn er utrolig vigtig for din sundhed, viser nye undersøgelser fortaget på Uppsala University.

LÆS OGSÅ: Sådan får du en god nattesøvn.

Din søvn er vigtig

En af forskerne bag undersøgelsen og assisterende professor ved Uppsala University, Christian Benedict, PhD, udtaler om resultaterne:

- En enkelt nat uden søvn er ikke nær så skadende som en direkte hovedskade, men det påviser dog at en god nats søvn er vigtig for din hjernes sundhed.

LÆS OGSÅ: Har du svært ved at komme op om morgenen. Her får du et par gode råd

Kan give hukommelsesbesvær

Undersøgelsen tager udgangspunkt i 15 sund og udhvilede mænd, der alle sprang en nats søvn over og resultaterne viste dagen efter tegn på små skader i hjernen.

Og disse skader kan både på kort og længere sigt give komplikationer især med hukommelsen.

LÆS OGSÅ: Se hvordan du sover dig slank

Det er blevet skrevet og sagt før, at søvn er vigtig. Og nu slår denne forskning endnu en gang fast, at en nattesøvn er sund, fordi hjernen renses under søvnen, og derfor bør du forsøge at få nok af den helende søvn.

Kilde: Prevention