Lykkelig skilsmisse

Mandag, 31. august 2009
af Redaktion
Efter 14 års ægteskab, er Helle Taulbjerg og Simon Martin gået fra hinanden. Og så alligevel ikke. Vel er de ikke længere gift, men alt det, de har bygget op i fællesskab, arbejder de nu videre med som venner
Foto: Ruddi Christensen
Foto: Ruddi Christensen

Helle Taulbjerg og skotske Simon Martin er blevet skilt efter 14 års ægteskab. Men arbejdsmæssigt er de ikke gået fra hinanden. De to tidligere ægtefolk ejer blandt andet Hotel Europa og den skotske pub Fox and Hounds i Aabenraa.
- Vi arbejder faktisk meget bedre sammen nu, end da vi var gift, siger både Helle og Simon. Helle bor med børnene midt i Aabenraa, mens Simon bor med en ny kæreste i et hus et par kilometer fra Aabenraa.

Mødtes i Gibraltar
Helle, som er 43 og Simon, som netop er fyldt 50, mødte hinanden i Gibraltar i 1990. Det var dyb forelskelse fra første dag. Simon tog senere med Helle til Danmark, hvor han blev køkkenchef på Holstebros Hotel Schaumburg, som Helles far ejede.
- Sammen udviklede de idéen til den skotske pub Fox and Hounds, som vi åbnede i Holstebro og året efter i Herning. Så gik det ellers slag i slag, siger Helle. Ikke alene var parret sammen derhjemme og på arbejdet, de delte også fritidsinteresser, men desværre blev det for meget.
Både Helle og Simon erkender, at det har været for hårdt at have fælles arbejdsplads.

Har stadigvæk fælles venner
Børnene har nu ikke lidt under det forjagede liv, deres forældre levede, før de blev skilt. Tværtimod var far der altid til at hygge om dem om morgenen, og deres mor sørgede for at komme tidligt hjem om eftermiddagen.
- For mig, ville det være ubærligt, hvis Simon rejste langt væk fra børnene, siger Helle, og Simon erkender, at han ikke kunne rejse fra sin familie, selvom han skulle skilles fra Helle.
- Jeg ville være oprigtigt ked af det, hvis Simon var rejst. Vi har jo også fælles venner, fortsætter Helle.

Nye kærester
Det var februar sidste år, Helle og Simon blev enige om, at de skulle skilles.
- Overfor børnene vil jeg ikke lyve, siger Simon. Der var allerede skrevet et brev til venner og familie, så de ikke skulle høre om det som rygter ude i byen, men kunne få informationen samtidig.
- Jeg skrev netop i brevet, at de ikke skulle vælge side. Og det har ingen gjort indtil videre, fortæller Simon.
- Da min svigerinde havde rund fødselsdag, sagde jeg til hende og min bror: "Inviter også Simons veninde, Pernille. Jeg har ikke noget problem med det". Senere på året begynder Pernille kæreste i øvrigt i et nyt job: Hun skal arbejde sammen med Helle, sin kærestes ekskone, i receptionen på Hotel Europa.


Lykkelig skilsmisse

Af Ruddi Christensen

Se også:
Brylluppet var en overraskelse