Pakkekalender på børneafdelingen

Mandag, 30. november 2009
af Redaktion
På Nykøbing Falster Sygehus sørger veninderne Kit og Inge for at børnene får lidt forkælelse i julemåneden. Med støtte fra virksomheder og erhvervsfolk laver de hvert år en kæmpe pakkekalender
Foto: Karl Ravn
Foto: Karl Ravn

I de senere år har børneafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus fået en vældig opmuntrende trøst, i form af enorme jule-røde plastiksække i december måned. Dem har veninderne Inge Pilt Nielsen og Kit Nørholm Koch egenhændigt pakket og transporteret hen til afdelingen.

Støtte til syge børn
- Det startede egentlig som en tilfældig indskydelse, og vi havde slet ikke regnet med, at det skulle ende som så stort et projekt, fortæller Inge. Hun og hendes veninde Kit har begge haft børn indlagt på hospitalet. - Vi kom til at tale om, hvor vigtigt det er med støtte og opmuntring, når ens barn er på hospitalet, fortæller Inge.
Kit havde en god forbindelse til smykkefirmaet Pilgrim og de to veninder fik fremstillet et særligt smykke, der skulle sælges til fordel for hospitalets børneafdeling. Det lykkedes, og de kunne aflevere 58.000 kroner til børneafdelingen.

Små patienter skal da
have pakkekalender

Kæmpe pakkekalender
- Vi stiftede så en decideret støtteforening, for der var mange erhvervsfolk, som var interesseret i at bidrage, fortæller de. Mange virksomheder ville også gerne give produkter frem for penge, så Inge og Kit fik endnu en god idé. De begyndte at samle ind til en overdimensioneret pakkekalender, så alle indlagte børn kunne få en overraskelse hver dag i december.
Siden er projektet nærmest eksploderet, og det vælter ind med bidrag. Nogle gaver får de syge børn naturligvis med sig hjem, når de udskrives, men mange andre har afdelingen glæde af året rundt.

Børneafdelingens støtteforening…

…på Sygehus Syd i Nykøbing Falster blev stiftet i 2005 ud fra tanken om, at glade børn bliver hurtigere raske. Alle kan melde sig ind i foreningen for 100 kroner om året, og dermed er man med til at sikre bl.a. pakkekalenderen, som udelukkende består af nye produkter. Man kan også støtte ved at købe et særligt "års-smykke". Læs mere om det på stotborneafdelingen.dk

Skøn tjans
Meningen er, at børneafdelingens pædagog hver dag skal åbne en sæk sammen med børnene, og så er det op til hende at dele ud fra 1. december til juleaften. Hvor mange børn, der får glæde af pakkekalenderen, afhænger så af, hvor mange af afdelingens 12 sengepladser, der er optaget i julemåneden.
Inge og Kit har slæbt de sidste sække ind og ser helt varme og forpustede ud. Mange af poserne var faktisk temmelig tunge. Men de to energiske veninder drømmer ikke om at beklage sig. Tværtimod: - Det er så dejligt at kunne gøre det.

Af Anne Kjøge